zaterdag 2 januari 2010

cultuurproef

fantastic illusions is een tentoonstelling in het broelmuseum in Kortrijk.
Ik zag het artikel in de krant en ik vond dat de titel toch wel iets had.

Als ik de titel las dacht ik dat de tentoonstelling vol kleurijke werken zou staan. En dat je volop je fantasie zou kunnen gebruiken. Maar dit was niet zo. De tentoonstelling was niet zo groot en de meeste werken stonden in een donkere kamer. Er was maar in werk die mee aansprak en dit kwam doordat het geel was en er in dit werk wel kleur in zat. De eerste werken waren schetsen die wel mooi waren en je kon wel zien dat het veel werk was om deze te maken. Je kon ook nog naar de paardenstal gaan, daar stonden ook nog werken. Er stonden 2 schermen daarop kon je zwartwit tekeningen zien die ze met de computer hebben gemaakt. Er stond ook een spelletje die je kon spelen met de playstation. Ik begon ermeer te spelen maar er gebeurde niet veel. In het spel was ik bladeren die door de wind dwarrelden, je kon ze verplaatsen waar je maar wilde. Maar verder gebreurde er niets. Wanneer ik uitleg vroeg zei de vrouw dat je dit spel speelt voor kalm te worden. Het spel word niet gespeeld om te winnen. Gewoon voor het plezier, er zit ook geen doel in het spel.
De tentoonstelling was niet wat ik me voorstelde. Ik had meer kleur verwacht en meer fantasie.
Het is zeker geen tentoonstelling om samen met kleuters te doen.

Muzisch project

Tijdens de sessie Muzisch project kregen wij de tijd om eens te brainstormen over verschillende dingen. In ons groepje ging dit zeer goed. In een korte tijd hadden wij een verhaaltje gevonden over "De blauwe olifant op het vliegend bed." het verhaal op zich was zeer leuk en we hadden goede ideeën om het uit te voeren. MAAR we hadden niet gerekend dat er nog andere groepen waren dan kleuters om ons toneel te spelen.
De groep waar wij naartoe moesten gaan is Mivaltie, dit is een instelling voor mensen met een beperking. Onze verhaal ging over een blauwe olifant en verschillende dieren die een beperking hadden. Op zicht konden wij dit brengen in Mivaltie maar wij vonden dat dit niet echt gepast was. Daarom hebben wij gekeken om een andere verhaal te maken. Dit lukte ons en terug hadden wij niet veel tijd nodig om een nieuw verhaal te bekomen. Deze keer ging het over 5 vrienden die samen een kamer gingen schilderen. Eerst slapen wij op het podium terwijl onze verteller aan het woord is. Daarna maakt saalien iedereen wakker om samen haar kamer te schilderen. iedereen doet dan ochtendgymnastiek om wakker te worden. Tijdens het toneel deden er een paar van de bewonders mee, dit was wel leuk om te zien hoe enthousiast ze waren. terwijl de vrienden aan het dansen waren, was er 1 persoon (ik) die geen zin had en nog wilde slapen. Ik ging terug liggen met het deken over mijn hoofd. Ik deed teken naar de bewonders om dit niet te zeggen. Dit vonden ze grappig en riepen meteen naar de andere die aan het dansen waren dat ik weer ging gaan slapen. Daarna trok saalien mij terug recht. we gingen verder met het verhaal. De bewoners keken geconcentreed naar het toneel. Wanneer de 3 vrienden van Saalien op het doek aan het schilderen waren begonnen de bewoners te lachen omdat ze op elkaar schilderen en strepen op het doek aan trekken waren. Wanneer saalien terug kwam schrok ze zich een blut en riep " oooo neen wat hebben jullie met mijn kamer gedaan." Wanneer Saalien aan het publiek vroeg of zei het mooi vonden riepen zei uit volle borst "neen", en ze begonnen te lachen. Saalien zei toen dat zei het wel mooi vond en we begonnen samen "vrolijke vrienden te zingen. Iedereen zong mee en zo was het een goed einde. Het was zeker een toffe ervaring.







ICT opdracht

Voor het vak ICT kregen wij een opdracht om via photostory een filmje te maken. In het filmpje moesten wij een virtuele rondleiding geven in een school. Ik gekozen voor De Kleine Prins. Ik heb zelf 9 jaar in deze school gezeten. De school is al veel veranderd bij vroeger. Ik kan toch wel zeggen dat het een speelse school is, er worden veel kleuteren gebruikt in de school. In de kleuterklassen zijn er overal tekeningen op de muur geschilderd en alles is in felle kleuren geschilderd.

Het programma Photostory moesten wij downloaden via toledo, dit verliep niet zo als ik wilde. Het lukt mij niet om photostory op mijn computer te dowloaden. Na enkele keren proberen is het mij dan toch gelukt. Ik had meer dan 160 foto's, ik heb eerst de beste uitgehaalt anders ging mijn film een beetje te lang duren. Daarna heb ik met picasa enkele foto's bewerkt. Daarna ben ik vol goede moed aan mijn filmje begonnen. Het is niet moeilijk om met photostory te werken maar het neemt wel veel tijd in. Na een uurtje stonden al mijn foto's in de juist volgorde en was ik klaar om animatie toe te voegen. Ik had alles opgeslaan en ging de volgende dag verder werken aan mijn filmpje. Maar ik had geen geluk want mijn laptop was stuk de dag erna. Ik ben meteen naar de winkel geweest maar jammergenoeg was alles weg. Ik ben toen helemaal opnieuw begonnen op een andere computer. Ik heb 3 uur gewerkt aan mijn filmpje maar gelukkig kon ik alles opslaan en was ik klaar.

In de virtuele rondleiding zie je eerst de school met het logo, daarna zie je de speelplaats met de fietsenstalling, de zandbak, en het volledige gebouw. Daarna gaan we binnen in de school en zie je beide kanten van de gebouwen. Je kan een klas zien van het kleuter en één van het lager.

klik hier om de site van de kleine prins te bekijken: http://www.dekleineprins.be/