woensdag 25 augustus 2010

Handpoppen



Tijdens de les GMV leren we hoe we met handpoppen moeten spelen. We leren hoe we een poppenspel moeten spelen. Tijdens de les GMV mogen we vooral oefenen, verschillende dingen uitproberen met onze handpoppen. We worden verdeeld in verschillende groepen en krijgen de tijd om een dialoog voor te bereiden. Deze tonen we in kleine groepen aan elkaar, wanneer we klaar zijn met ons dialoog krijgen we de kans om elkaar tips te geven. Voor de les GMV hebben we natuurlijk enkel handpoppen nodig. Door mijn vorige opleiding (kinderzorg) heb ik al een groot aantal handpoppen liggen.



Hier zie je een aantal van mijn handpoppen, vingerpoppen,... Er zijn enkele eisen waaraan een handpop moet voldoen. Ze moeten makkelijk in de hand liggen, je moet er bepaalde gevoelens mee kunnen uiten, ...
Dit zijn enkele handpoppen die ik zelf heb gemaakt. Enkele poppen zijn gemaakt uit restjes stof. Wiebeltje rechts boven is gemaakt uit een washandje. Het is niet makkelijk om zelf een handpop te maken maar eenmaal je ermee wegbent lukt het goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten